Sikka

Sikka eli virallisesti Suhteellisen Vipeltäjä
Syntynyt 26.6.2015
Sikka KoiraNetissä

Sikka, Sika, Sika-Possu... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sikka on sangen valloittava tapaus ja sen takia neidillä on pieni syndrooma: apinan tuntee kaikki, mutta apina ei tunne ketää :D
Sikka on varsin vietikäs pieni adhd jonka kanssa on erittäin hauska harrastajaa, touhuta ja temmeltää. Sikka tekee kaiken niin täydestä sydämmestä kuin vain pystyy, unohtamatta että kaikki tehdään täysiääääää. Sikka rakastaa ku saa juosta joten mikää hillitty ja hallittu on Sikalle äärimmäisen hankalaa.

Kuten edellä mainittin SIkka on melkoinen adhd ja sen takia on tuohon rauhoittumiseen panostettu hyvin paljon. Ja edelleen sen kanssa tehdään töitä. Muuten Sikkanen on sangen hyväpäinen ja kompaktin kokoinen (säkä 57.7cm ja painoa 22kg) joten se soveltuu harrastamiseen sangen hyvin.

Sikan kanssa harrastetaan monenlaista. Puruissa alotettiin mondeoringillä, mutta monien vaiheiden ja miltein vuoden tauon jälkeen päädyttiin ipoon. iinä SIkka olikin jo kisavalmis , mutta nytte on purut kokonaan tauolla. Syksyllä 2018 käytiin taas tekemässä muutamaia kertoja montsua, mutta nytte Sikka on tauolla puruista.

Tokopuoli on aina ollu mun juttu sen pilkunviilaamisen takia joten Sikan kanssa harrastetaan sitäkin. Toko ei ole millään lailla meidän ykköslaji joten siinä edetään omaan tahtiin. Tässä lajissa huomaa hyvin vahvasti sen että koira kehittyy huomattavasti hitaammin kuin esimerkiksi bc. Muutenkin tokossa välillä harmaita hiuksia aiheuttaa juuri tuo Sikan kiihkeys. JOten se hillitty ja hallittu tokomoodi on välillä hyvinkin kaukaista ja utopistista.

Agilitystä on joten vaivihkaa tullu yksi meidän päälajeista tässä matkan varrella. Se on jäljen ja purujen lisäksi se Sikan juttu. No totta kai kun saa baanattaa täysiä. Aksan kanssa ollaan kans saatu tehdä hyvin paljontöitä mielentilan suhteen mutta nyt viimeaikoina on palaset alkaneet loksahtelemaan paikoilleen. Toki ollaan päästy ihan maailmasta mahtavimmille ja äärettömän hyville kouluttajille, että on ollu mahdollisuus viedä koiraa, tai siis enmmänki kartturia eteenpäin. Aavan jälkeen Sikan kanssa on ollu opettelemista, sillä Sikka omaa äärimmäisen hyvän estefocuksen, mutta se aina välillä auta ku kartturi on hidas, ja koira on nopee ja hyvin pitkälaukkanen. Mutta aksan suhteen meillä on kovat tavotteet.

Jälki kuuluu kans niihin mun omiin lepparilajeihin joten Sikka vaan ei oo voinu välttyä siltä. Ja hyvin siitä on tullu myös SIkalle mieluisaa. Sikka on aina ollu hyvin maavainuinen ja hyvin nenää käyttävä karvalapsi, joten tämä yhtälö sopii meikäläiselle sangen hyvin. Sikan kanssa tehdään niin mettä- kuin peltojälkeä. Sikka jo jäljesti ittellensä koularin JK1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti