torstai 21. maaliskuuta 2019

Uus blogi uudet kujeet

Tossa jo pitempään miettineenä että jos vaihtais blogia kokonaan koska se alkuperäinen Nipsun ja Aavan matkassa on mennenn talven lumia : Nipsu on äitin koirana pohjammaalla ja Aava on pilvenpäällä joten se tuli todellakin tiensä päähän.

JOten mitäs me ollaan touhuttu Sika-Possun kanssa. Viimenen viikko on kyllä meidän osaltamenny kyllä niin poskelleen että oksat pois. Alotetaan siitä että sain viime viikon keskiviikkona huonoja uutisia mun pennun suhteen. Tähän nyt on muutenki ollu paljo muuttuvia tekijöitä. Alun perin mun piti ottaa Jennin kasvatista Kuikasta pennun. Jenny soitteli ja ehdotti että koska Kuikka ei oo ihan parhain mahdollinen rakenteellisesti ja haluan kompaktin pakkauksen ja Jenni tartti sijoitusnarttua nii Heli ja Timppa Ruutipussin kennelistä oli kiinnostunu Kuikan pennuista ja koska heille oli tulossa pentuiuta joten tarkotus oli että he vaihtavat keskenään pentuja, mutta se Jennille tuleva vaihdokki tulisi mulle sijotusnartuksi. Itse tykkään riinasta ja uros oli ihan super makee Gero (siitä oli paljo videoita you tubessa, ja kisannu viime vuonna mm. fmbb:ssä ipossa). No kaikki näytti hyvältä, Riina alotti 2 viikkoo myöhemmin juoksut mitä kuikka eli ajallisesti pentu tulisi melkein samaan aikaan. Mulle se 2 viikkoo on se ja sama. No Riinan kanssa lähettiin Latviaan astutusreissulle, mutta ku perille päästiin nii juoksut olivat jo ohi. Eli se pentue meni siinä. Nyt vähä selvitellään Jennin kanssa mitenkä tehään mun pentuprojektin kanssa. Ruutipussille on tulossa vielä 2 muuta pentuetta, siitä toisesta en halua ottaa pentua, ja se toinen kyllä kiinnostaa eli se Lystin ja Neron pentue. Mutta katsotaan mihinkä tää projekti menee. Toisaalta mietin että jos vaan puhtaasti siirtäis pentua ens vuoteen. Mutta voin sanoo että ottaa päähän ja pirusti.

Huono tuuri jatkuin viikonloppuna. Lauantaina ku lähin töihin Sikka oli normaali. No, kun tulin töistä nii homma oliki täysin eri; Sikka käveli häntä koipien välissä ja sen selkä oli pyöreä kuin kissalla. Neiti kuitenki söi normaalisti ja kävi tarpeillansa, mutta illalla ku tuli mun jalkopäähän nii välillä tärisi. Eli maha oli todella kipeä. Annoin illalla (siis yöllä) ProMaxin. Sunnuntaina  aamusta Siikka oli jo parempi, mutta näki ettei neiti ollut vielä kunnossa. Meillä olisi ollut Saijan ison radan treenit mutta Sikka oli sen verran heikossa kunnossa että jouduttiin jättää treenit välistä. Sunnnuntai illalla neiti olikin jo oma itsensä.

Maanantai aamu alkoi vasta riemukkaasti. Mulla ku käytiin aamulenkillä Sikka höppäili ittekseen kepin kanssa. Ku juoksi mun työ nii kattoin että verta oli aika lailla ympäriinsä. No yllättäen Sikalta meni kynsi, niin että ydin näkyi. Itse ku piti lähtee töihi nii paketoin jalan ja annoin rimadyliä . Töissä soittelin lääkäreitä läpi, vähä meinas olla hankalaa saada enää aikaa sille päivälle. Onneksi saatiin. No Sikka kävi sitten heittämässä päiväkännit ja poistettiin kynsi. Onneksi oli menny siististi. Nyt siis eletään paketti jalkaisena. Hyvin kynsi on lähteny kuivumaan ku sitä tuossa aamulla huolsin. maanantain Sikka oli siitä kipee, mutta tiistaina se on taas viilettäny normaaliin tapaansa.

Tiistaille meillä oli aika Ketterälle Ketulle. Olin siis voittanu lahjakortin joskus kisoista joten käytin sen nytte ku Jaanalle (mahtitassut) ei oo oikeen saanu aikoja. Onneksi tuo kynsi ei haitannu käsittelyä. Oltiin siis ekaa kertaa ja voin isosti suositella!! Johanna oli ihanan luonteva ja se että ku tuo käyttömalikan nii moni menee hieman takakireeksi ja sen näkee samantien koirassa. Eli mikä itselle on tärkeää nii ei luokitellu ekana Sikkaa mitenkään "hirveeksi raatelijaksi joka puree helposti" vaan luki koiraa huikeen hienosti. Itse lihakset Sikalla ei ollut jumissa, mutta luustollisesti oli kireyttä. Niska oli jonku verran jumissa, samoin lavat. Isoin "jumi" oli lantio joka oli jonkun verran vino oikealle puolelle. Kaikki aukes hurjan helposti ja saatiin Sikanen taas "tikkiin". Saatiin paljon kehuja siitä kuinka hyväpäinen malikka ja erityiskehut sen kunnosta: tasapainoineisesti kehittynyt (lihaksisto) ja käyttää kroppaansa huikeen hyvin. Johanna totes että taidatte paljonki jumppailla. Noh, todellisuus on hieman eri  :D

Nyt ku ollaan käsittelyn jälkeen otettu pari päivää kevyemmin (myös tuon kynnen takia), nii tänään käytiin hallilla vähä tokoilemassa. Mitää suuria vauhtijuttuja ei tehty kynnen takia, mutta tekniikkaa edestä sivulle tuloon ja tunnareita. Tehtiin me muutama jääväkin. Sikka meinas hieman räjähtää ku sen kanssa ei olla treenattu viikkoon. No mennään huomenna treenailemaan vähä lisää :)

2 kommenttia:

 1. Tämä päivitetty seurantaan. :) on parempi kuvaavempi nimi.

  Onhan Sikka vielä nuori niin on aikaa pennun ottamisessa. Se on vaikea vaan, kun pentukuume iskee. :D
  Meistä saa myös tokoseuraa jos tarve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon samaa mieltä että parempi nimi, sen takia vaihdoinki blogia kokonaan :)

   Mutta mitä tulee tuohin pentuasiaan niin eihän sillä oo kiire. Sikka täyttää kesällä 4 joten nuori koira. Ite vaan huomaan että kun on tottunu kahteen treenattavaan koiraan nii huomaamatta on Sikalla treenimäärät noussu vaikka kuinka oon yrittäny pitää samana . Eli joskin suhteen olis kiva saada uus treenikaveri.
   Mutta ehottomasti mennään tokoilemaan yhessä!! Nyt varsinki ku rupee kentät sulamaan :)

   Poista