perjantai 21. kesäkuuta 2019

Keljun touhuiluja

Keljun kanssa on nytte tullu touhailtua, valitttavasti juniorin haun jälkeen oon kirjaimellisesti asunu töissä hyvinkin paljo, mikä harmittaa kyllä suuresti. Mutta toisaalta, ite oon sitä mieltä pentu saa olla pentu, enkä oo pitäny kiirettä minkään asian suhteen. Totta kai ollaan me jotain hömppäilty: perusasentoja ollaan tehty namin avulla, mutta pieni idea rupee olemaan. Ollaan myös opiskeltu käsikosketusta, joka kans sujuu jo suht hyvin. Maahanmenoa, siinä usein jää pylly pystyyn ku etuosa menee maahan, mutta jotain käryä on siitäkin käsiavun kanssa. Ollaan leikitty kahden lelun leikkiä. Tällä hetkellä ku rupeen leikkimään toisella kädellä nii on pakko "ankkuroida" toinen lelu missä Kelju on kiinni sillä muuten se lähtis toisen lelun perään lelu suussa. Leikkiessä jos päästän irti nii jo jollain lailla palauttaa lelun, mutta jos hetsaan ja heitän lelun eteenpäin nii palautus unohtuu. No ei voi vielä kaikkea vaatia :)
Tähän asti oon pyrkiny että vähintään yks ruoka ollaan syöty nenähommissa, eli yleensä oon heittäny ruoan pitkin poikin nurtsia ja saanu juniori etsiä nappulat. Muutaman kerran oon tallonu jäljen muotoon. Näitä ruvetaan nyt lisäämään. Ongelmana on ollu että monessa mun vaki peltojälkipaikassa on nurtsi nii törkeen korkeeta nii en viitti pentua sinne pistää.

Muuten pentu vaikuttaa kyllä ihan huikeelta tyypiltä. Hyvin erilaiselta vs. Sikka. Tää pikku-malinöössi on huomattavasti rauhallisempi ja äärimmäisen paljon tasasempi mitä Sika. Se osaa rauhoittua nätisti kotona, ja ei oo ollu mitää suurempia iltavillejä. Mutta sitte ku tehään nii sitte tehään.

Ollaan tavattu uusia koirakavereita, jokka on pentuystävällisiä. Hieman on Kaljua jännittänyt mutta hienosti on rohkaistunut. Käytiin tossa moikkaamassa 12 viikkosta Sysi-aussieta. Sysi oli jo iso narttu, ja hieman Keljua jännitti ku kaveri halus painia samantien. Hetken rohkaistumisen jälkeen ne painattikin pellolla peräkanaa. Sikan kanssane jo tossa on myös paininut. vetoleikit oon joutunu kieltää koska siinä Sikka otta helposti tosissaan nii ei juniorin hampaat vielä kestä moista retuutusta.

Sikka on päässy todella vähäisellä touhuiluilla, ei olla lenkkeilty (pennun takia), hieman ollaan tokoa tehtySysi ja Kelju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti